در عین حالی که مشغول مراقبت از فرزندان خود هستیم، باید مراقب خودمان نیز باشیم. در غیر این صورت، نگهداری و تربیت کودکان چندان لذت بخش نبوده و در نتیجه امری بسیار مشکل جلوه خواهد کرد. نخست باید بیاموزیم که نسبت به خود، احساس راحتی و آرامش داشته باشیم. باید به نیازهای خود برای بازی، تمجید، عشق و بالندگی، پی برده و حداقل برای برآورده شدن آنها کمی تلاش کنیم، باید یاد بگیریم خودمان را آن گونه که هستیم، بپذیریم. تنها در این صورت است که می توانیم آزادانه و بدون واهمه به فرزندان خود عشق بورزیم و آنها را آن گونه که هستند، بپذیریم.

باید به کودکان، حتی به بچه های خیلی کوچک، به عنوان یک انسان کامل نگاه کرد، درست همان گونه که به خود نگاه می کنیم. اگر بدانیم که باید نسبت به خود و آنچه که موجب خشنودی یا عملکرد بهتر ما می شود، آگاه باشیم بزرگ ترین گام را در جهت درک کردن فرزندانمان و در پیش گرفتن بهترین روش برای پرورش آن ها برداشته ایم.

هیچ کس به طور کلی خودش را فراموش نمی کند تا بتواند خواسته های فرد دیگری را برآورده سازد. اصولا چنین رویه ای، صحیح هم نیست. کودکان به توجه نیاز دارند و محتاج این هستند که برایشان وقت صرف شود. با محبت و توجه کافی نسبت به آن ها، چیزهای زیادی به آن ها عطا می کنید.

اما گاهی چنان در این رابطه از شما کار می کشند که از خود می پرسید: <<آیا چیزی هم از من باقی مانده است؟>>. اگر با درایت و آگاهی، وقت خود را به گونه ای تنظیم نکنید که دوباره سوخت گیری و تجدید قوا کنید، به عبارت دیگر زمانی را به خودتان اختصاص ندهید تا بتوانید عزت نفس خود را احیا کنید، ناگهان متوجه می شوید که با ناامیدی برای حفاظت از خود، سنگری ساخته و پشت آن پنهان شده اید. در این صورت درست زمانی که فرزندتان به شدت به شما نیازمند است، احساس می کنید کاملا تحلیل رفتهshy;اید.

بهترین راهی که به کمک آن می توانید فرزندانی شاد و سالم پرورش دهید، این است که مطمئن شوید خود شما هم در این فرایند رو به رشد بوده و در این میان منفعتی هم نصیب شما خواهد شد. ممکن است همیشه نتوانید فقط از یک الگو و ساختار پیروی کنید. کاری که برای فرزند اول خود انجام داده اید، ممکن است برای فرزند دوم، کارآیی نداشته باشد. این امری اجتناب ناپذیر است.

عاقلانه ترین کار ممکن این است که از همان ابتدا بپذیرید باید در زندگی جایی هم برای خودتان باز کنید. <<یک کار غیر ممکن>> جمله ای که از بسیاری از شما شنیده می شود.

نباید اینگونه فکر کنید، لازم نیست وقت خود را هم ساعت ها به بطالت بگذرانید. البته همه ما می دانیم پرکارترین زمان برای فردی که بچه ای کوچک دارد، زمانی است که دورشدن از او مقدور نیست و یا بسیار دشوار است- مانند زمانی که او نوزاد است و از شیر مادر تغذیه می کند، کودکان زیر سه سال و بچه هایی که هنوز برای وارد شدن به یک جمع بزرگ تر برای بازی کردن، بسیار کوچک هستند. اما حتی در چنین زمانی هم سعی کنید از هر موقعیت کوتاهی که به وجود می آید استفاده کرده و کاری را که دوست دارید انجام دهید، کاری که مطابق با تصویری است که از خودتان دارید، یا از انجام دادن آن احساس خوبی پیدا می کنید. آن چه که همه مامان ها نیاز دارند، زمانی برای استراحت است!(مشاوره تلفنی کودکان)

در عین حالیکه روی عزت نفس فرزندتان کار می کنید. باید به ترمیم عزت نفس خود نیز بپردازید. زمانی که به کودک خود کمک می کنید تا رشد کند، باید به رشد ویژگی های شخصیتی خود نیز بیندیشید. نمی توانید خودتان را در سردخانه یا کنار اجاق نگهداری کنید که تاریخ انقضایتان به تعویق بیفتد. چرا؟ خیلی ساده است. به این دلیل که:

* وقتی شما احساس خوبی نسبت به خودتان دارید، در نظر اطرافیان خود، فردی نازنینshy;تر جلوه می کنید.

* وقتی شما بدانید چه کاری موجب می شود احساس خوبی پیدا کنید یا اینکه وقتی همه چیز بر وفق مراد پیش می رود، تا چه اندازه خوشحال خواهید شد، به بینش بسیار بهتر و عمیق تری برای این که فرزند شما هم چنین احساسی داشته باشد، دست پیدا می کنید.

* هر چقدر که می توانید در زندگی، بیشتر به فرزند خود نشان بدهید که از بودن با او لذت می برید. به این ترتیب آن ها هم می آموزند که از بودن در کنار شما لذت ببرند.

* در زندگی بیشتر به خودتان احترام بگذارید، به این ترتیب می توانید به کودک خود بیاموزید هم به خود و هم به خواسته ها و حریم خصوصی افراد دیگر احترام بگذارد.

دل خوشی کوچک شما چیست؟ چه چیزی باعث می شود احساس خوبی پیدا کنید؟

- هنگامی که دیگران به شما می گویند که چقدر زیبا شدهshy;اید؟

- خواندن یک کتاب سرگرم کننده معمولی؟

- سینما رفتن؟

- رفتن به فروشگاه و خریدن کالاهای کوچک (جوراب یا گل سر) یا یک کالای بزرگ؟

- یک حمام تمام طولانی در وان پر از کف؟

منبع: مرکز مشاوره و روانشناسی ایران-مشاوره تلفنی کودک:جایگاه شایسته شما در نظر کودک کجاست؟

جایگزین موبایل برای کودکان

مشاوره کودک تلفنی:کودک و تماشای تلویزیون

مشاوره کودکان تلفنی :کودک و نظم و ترتیب

مشاوره کودکان تلفنی:تحسین رفتار کودک

مشاوره کودک تلفنی :کودک و نفت

مشاوره تلفنی کودک:جایگاه شایسته شما در نظر کودک کجاست؟

مشاوره کودکان تلفنی:آسیب‌های اجتماعی کودکان

هم ,زمانی ,کودک ,ها ,یک ,خودتان ,می کنید ,که از ,در این ,است که ,که به ,کودک جایگاه شایسته

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


گروهای چت پابجی وکیل خانواده طراحی سایت / طراحی اپلیکیشن / سئو سایت خريد اينترنتي فروش پستي Irannet شیشه سکوریت جامینه مطالب اینترنتی polotak بازار اینترنتی akhbar tecnolozhy9
دزدگ